Beste medestudent,

Hoe gaat het nu met jou, echt? Heb je het in dit rare coronajaar even wat moeilijker? Dan ben je zeker niet alleen. Een recente enquête van de studentenraad toonde immers aan dat meer dan drie op vier eerstejaarsstudenten niet goed in hun vel zit. En ook de andere studenten hebben het niet gemakkelijk.

Dat is niet verwonderlijk. In een ‘normaal’ jaar helpt ontspanning om een heel academiejaar gemotiveerd te blijven. Nu zijn alle TD’s, cantussen, quizzen, tv-avonden, kerstfeestjes en meer geannuleerd of gaan ze verplicht online door. En zo valt de ontspanning en de grootste motor voor de motivatie ook weg.

Hetzelfde geldt voor de lessen. Vroeger zagen we elkaar op de campus en lachten we samen om dat ene mopje in de les, of praatten we over koetjes en kalfjes. Nu de lessen online doorgaan, gaat dat niet meer. Sommige studenten wonen dicht bij elkaar en kunnen samen nog een wandeling (met mondmasker) maken. Anderen wonen verder van elkaar en kunnen dit niet. Dat is jammer, want tegen mensen van dezelfde opleiding kan je veel meer kwijt over wat er in de lessen is gebeurd en over wat er op dit moment in je leven gaande is. Veel andere zaken dan studeren kunnen we nu immers niet doen of vertellen.

Door de online lessen valt het laagdrempelige contact met professoren vaak weg. Zij missen ook het contact met de studenten en dat pauzemomentje met koffie, wanneer studenten vooraan in de aula hun vragen kunnen stellen.

Daarom hebben we, samen met de Faculteit GGW en met een team van studenten, het idee opgevat om dit platform op te starten: #wijzijnbereikbaar.
We gaan op zoek naar nieuwe manieren waardoor we opnieuw samen student kunnen zijn in dit coronajaar.

Dit is een platform voor en door studenten. We hopen de studenten terug bij elkaar te brengen en sociaal contact te bieden aan hen die (nog) geen vaste vriendengroep in de opleiding hebben.

We willen laten zien dat het oké is om je af en toe niet goed te voelen. We willen tonen dat er dan steeds iemand bereikbaar is om naar je te luisteren. We willen ook de professoren, die hun studenten missen, kunnen bereiken.

We willen vooral een platform maken waarop we samen kunnen zijn, om dat tikkeltje meer student te zijn dan wat alleen met online lessen gesimuleerd wordt.

Daphne Butzen
Voorzitter SOGA 2020-2021

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Misschien ook interessant?

Samen sterk tijdens corona

Samen sterk tijdens corona

Een sterk sociaal vangnet is een belangrijke basis om je goed in je vel te voelen. Maar dat is makkelijker gezegd dan...

Goesting

Goesting

Het is nu ongeveer één jaar geleden dat we in deze eigenaardige situatie zijn beland. Een jaar van thuis zitten, met...